IVS – Stift en virksomhed for kun 1 krone

Det lyder måske som en joke, men det er virkeligheden. Siden januar 2014 har du kunne stifte et iværksætterselskab (IVS) for kun 1 krone.

I virkeligheden koster det en smule mere af stifte et IVS, fordi der er et registreringsgebyr på 670 kroner, men så er du også ejer at et IVS . Et anpartsselskab koster 50.000 kroner, som skal skydes ind i virksomheden. Muligheden for at stifte et IVS gør, at iværksættere kan stifte et selskab, der på mange måder fungerer som et ApS. Forskellen er, at du ikke behøver at fremskaffe 50.000 kroner, men der gælder de samme regler for et IVS, som for et ApS.

Det er klart, at hvis du vil købe noget i virksomheden og sælge det videre – altså gøre forretning, så skal du skyde mere ind i IVS’et en bare en krone. Det kommer du i hvert fald ikke langt for. Men du kan nøjes med det beløb, der passer dig. Hvis du sælger konsulentarbejde og kun har brug for enkelt ting, såsom en computer, så er det unødvendigt, at der står 50.000 kroner i virksomheden. Du kan skyde alt mellem 1 krone og 49.999 kroner ind i virksomheden.

Ved et IVS er det vigtigt at vide, at du ved lov skal spare mindst 25 % procent af det årlige overskud i IVS’et op. Beløbet du sparer op bliver en del af IVS’ets egenkapital og når der står 50.000 kroner på egenkapitalen, så skal IVS’et overgå til at ApS. I hele perioden, hvor din virksomhed stadig er et IVS, der hæfter du på samme måde som ved et ApS. Dermed løber du en mindre risiko end, hvis du i stedet oprettede en enkeltmandsvirksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.